چهارشنبه سوری، یک جشن بهاری است که پیش از رسیدن نوروز برگزار می شود مردم در این روز برای دفع شر و بلا و برآورده شدن آرزوهایشان مراسمی را برگزار می کنند.
سبزه های کوزه ای
تهیه کوزه سبز نیز بسیار جالب است.
با استفاده از یک کوزه سفالی
و مقداری بذر تره تیزک (شاهی) می توانیم سبزه کوزهای درست کنیم.
ابتدا کوزه را از آب پر می کنیم و برای مدت یک شبانه روز آن را همانطور پر از آب نگه می داریم
تا جدار کوزه کاملاً خیس شود. سپس یک جوراب نایلونی روی کوزه می کشیم.
بذر شاهی را که قبلاً برای مدت بیست و چهار ساعت در آب خیس کرده ایم
به آرامی با دست روی نایلون می کشیم طوری که بذرها که حالا دیگر بعد از خیس شدن
کاملاً ژله ای شده اند به طور یکنواخت همه جا پخش شوند.
بذر شاهی به آسانی به سطح جوراب نایلونی می چسبد.
کوزه را همواره پر از آب نگه می داریم.
چون هر روز مقداری از آب کوزه تبخیر می شود
باید به طور مرتب در آن آب بریزیم.
آب از داخل کوزه به جداره آن راه یافته و به بیرون تراوش نموده جوراب را مرطوب می کند
به این ترتیب بذر شاهی جوانه زده و ریشه ها به سطح بیرونی کوزه می چسبند.
کوزه را در محل پر نور قرار دهید و گاه گداری آن را بچرخانید
تا نور به همه جای آن برسد.
بعد از چند روز کوزه سبز شده و از تماشای آن لذت خواهید برد.